preloader

The McLaren Vale Wirra Wirra Hotel is a wellness resort set in South Australia’s McLaren Vale wine region. The building and interior design respect and embrace the existing listed Heritage building and natural bushland setting. Through a curated approach, BLINK delivers a resort with a unique sense of character and place.

Masterplan Wirra Wirra

Wirra Wirra Hotel

The entire resort presents a new, design-oriented experience for guests to reconnect within a beautiful vineyard setting. The vernacular architecture makes use of local limestone, granite and bluestone and natural hardwood. Inside, textured timber, metal accents and historically-inspired lighting bring depth to the clean interiors while curated artwork and antiques juxtapose perfectly with modern furnishings.

Wirra Wirra frontage building design

The main lodge is central to the design, connecting to the reflecting pool, function lawns, courtyard and arrival. Two-storey guest suites spread across the site granting spectacular winery views. A natural palette composed of water, native plantations and landscape allow guests to connect with the destination in pared-back luxury.

Location

McLaren Vale, Australia

Scope

Building Design, Interior Design

No. of Keys

33 guestrooms